Welkom op de site van: Hoefsmederij Van Velzen

Waar het welzijn van de paarden hoog in het vaandel staat

Dirk van Velzen

Gediplomeerd hoefsmid en gecertificeerd chauffeur

 

Dirk van Velzen is een gedisciplineerde en harde werker met een passie voor de paardensport.

Op dertienjarige leeftijd is Dirk in recreatief opzicht in contact gekomen met paarden. Al snel werd hij eigenaar van zijn eerste paard en een tweede volgde na enkele jaren. Binnen de familie van Velzen is bijna iedereen recreatief actief binnen de hippische sector.

Als gecertificeerd en ervaren chauffeur kreeg Dirk steeds vaker het verzoek om paarden van kennissen en stalgenoten te vervoeren. Uiteindelijk heeft hij van zijn hobby zijn beroep kunnen maken. Zijn passie voor paarden bracht hem vervolgens aan het studeren en hij mag zich nu dan ook gediplomeerd hoefsmid noemen, Als lid van de Nederlandse vereniging van hoefsmeden (NVVH) ,staat garant voor bijscholing en het opdoen van kennis  en nieuwe ontwikkelingen en technieken.


Onze visie:

 Als gediplomeerd en internationaal erkend hoefsmid ben ik al enige tijd actief. U kunt van mij verwachten dat uw paard de zorg krijgt die het verdient. Door rekening te houden met de bouw en anatomie van het paard in combinatie met de bewegingen van de gang, meten wij uw paard het juiste beslag aan. U zal merken dat als het paard op de juiste wijze bekapt is dat het beter in staat is te presteren en tevens gelukkiger is.

 

Wij bieden:

  • Bekappen van de hoeven van uw paard of pony.    
  • Bekappen en beslaan van paarden en pony’s. (zowel enkel voor beslag als rondom beslagen)    
  • Speciaal beslag o.b.v. een analyse van de gangen en omschrijving van de eigenaar.    
  • Medische ondersteuning van uw dierenarts, zoals bijvoorbeeld het lokaliseren en verhelpen van een hoefzweer e.d.